Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna zupa. Naprawdę warto urozmaicić nią swoje menu. Serdecznie polecam.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 369
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 216
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 117
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 668
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 369
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 216
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 117
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 668
Składniki
Cebulę drobno pokroić i poddusić na oleju. Po chwili dodać jeszcze przepuszczony przez praskę czosnek. Do garnka wlać mniej więcej 2,5 l wody lub (jeśli jest w domu) bulionu warzywnego. Wrzucić wszystkie jarzyny umyte, obrane i drobno pokrojone. Gdy zupa zacznie się gotować, dodać z patelni cebulę i czosnek. Dorzucić przyprawy. Gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać drobno pokrojone brzuszki łososia. Podczas krojenia brzuszków usunąć ewentualne ości. Gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć gaz. Nabrać dwie chochelki zupy do miseczki. Wlać śmietankę. Wymieszać. Przelać do zupy. Całość wymieszać. Można pałaszować.