Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna zupa. Naprawdę warto urozmaicić nią swoje menu. Serdecznie polecam.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 524
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1750
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 535
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1858
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 524
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1750
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 535
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1858
Składniki
Cebulę drobno pokroić i poddusić na oleju. Po chwili dodać jeszcze przepuszczony przez praskę czosnek. Do garnka wlać mniej więcej 2,5 l wody lub (jeśli jest w domu) bulionu warzywnego. Wrzucić wszystkie jarzyny umyte, obrane i drobno pokrojone. Gdy zupa zacznie się gotować, dodać z patelni cebulę i czosnek. Dorzucić przyprawy. Gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać drobno pokrojone brzuszki łososia. Podczas krojenia brzuszków usunąć ewentualne ości. Gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć gaz. Nabrać dwie chochelki zupy do miseczki. Wlać śmietankę. Wymieszać. Przelać do zupy. Całość wymieszać. Można pałaszować.