Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z chorizo i dwoma kaszami

Zupa warzywna z chorizo i dwoma kaszami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51810

Dodano:

Odsłon: 921

Zupa powstała na bazie "losowania" produktów z lodówki. Jak już wspominaliśmy, <3 kochamy kuchenne improwizacje <3.

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki
  • 1 por (biała część)
  • 100 g chorizo (plastry)
  • 50 g kaszy pęczak
  • 50 g kaszy jęczmiennej
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 100 g mrożonych grzybów leśnych
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa warzywna z chorizo i dwoma kaszami

Przygotowanie

  1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Pora myjemy, kroimy w piórka. Czosnek siekamy.

    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

    Plastry chorizo kroimy na mniejsze kawałki.

    Wszystkie, pokrojone składniki podsmażamy na maśle klarowanym, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy mrożone grzyby, koncentrat, gotujemy 15 min na średnim ogniu.

    Po tym czasie dodajemy oba rodzaje kaszy, gotujemy do ich miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń