Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa powstała na bazie "losowania" produktów z lodówki. Jak już wspominaliśmy, <3 kochamy kuchenne improwizacje <3.
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 787
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 787
Składniki
Marchew, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora myjemy, kroimy w piórka. Czosnek siekamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Plastry chorizo kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie, pokrojone składniki podsmażamy na maśle klarowanym, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy mrożone grzyby, koncentrat, gotujemy 15 min na średnim ogniu. Po tym czasie dodajemy oba rodzaje kaszy, gotujemy do ich miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.