Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa przygotowana według tego przepisu jest gęsta i sycąca. Cudownie rozgrzewa w chłodne jesienne dni.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2243
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10275
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2000
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2243
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10275
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2000
Składniki
Kiełbasę pokrój w cienkie półplasterki. Smaż na tłuszczu do czasu aż kiełbasa się zrumieni. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do kiełbasy. Smaż do czasu aż warzywa zmiękną. Przełóż wszystko do garnka. Wlej bulion. Zagotuj. Do wywaru dodaj pokrojoną w półplastry cukinię, pokrojoną w paski paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj przez 15 minut. Kapustę posiekaj. Kukurydzę odsącz na sitku. Ser zetrzyj na tarce. Wszystko dodaj do zupy. Dodaj koncentrat. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem zupę posyp posiekaną natką pietruszki.