Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa przygotowana według tego przepisu jest gęsta i sycąca. Cudownie rozgrzewa w chłodne jesienne dni.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1692
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1692
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Składniki
Kiełbasę pokrój w cienkie półplasterki. Smaż na tłuszczu do czasu aż kiełbasa się zrumieni. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do kiełbasy. Smaż do czasu aż warzywa zmiękną. Przełóż wszystko do garnka. Wlej bulion. Zagotuj. Do wywaru dodaj pokrojoną w półplastry cukinię, pokrojoną w paski paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj przez 15 minut. Kapustę posiekaj. Kukurydzę odsącz na sitku. Ser zetrzyj na tarce. Wszystko dodaj do zupy. Dodaj koncentrat. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem zupę posyp posiekaną natką pietruszki.