Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam sporo rosołu, więc trzeba było coś wymyślić by wszystkie produkty zagospodarować. Do tego rjażenka (tzw. pieczone mleko) i wyszła mega zupa.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4028
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415817
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2700
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4028
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415817
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2700
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą, posiekany szczypior i koperek. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, powoli dodajemy rjażenki. Podgrzewamy, cały czas mieszając, dolewamy bulionu. Całość dodajemy do zupy, dokładnie łączymy i podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.