Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało nam sporo rosołu, więc trzeba było coś wymyślić by wszystkie produkty zagospodarować. Do tego rjażenka (tzw. pieczone mleko) i wyszła mega zupa.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Wszystkie warzywa kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą, posiekany szczypior i koperek. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, powoli dodajemy rjażenki. Podgrzewamy, cały czas mieszając, dolewamy bulionu. Całość dodajemy do zupy, dokładnie łączymy i podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.