Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z kaszą pszenną

Zupa warzywna z kaszą pszenną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51869

Dodano:

Odsłon: 899

Całkowicie bezmięsna zupa to moja dzisiejsza propozycja na lekki obiad. Delikatny ,lekko słodkawy smak to zdecydowane atuty tego dania.

Składniki

  • 100 g kaszy pszennej
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • łyżeczka masła klarowanego
  • 2 łodygi selera naciowego
  • mały seler korzeniowy
  • cebula
  • por (biała część)
  • liść laurowy
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa warzywna z kaszą pszenną

Przygotowanie

  1. Marchew ,seler naciowy ,pietruszkę i por kroimy w plasterki ,seler korzeniowy ścieramy na tarce o dużych oczkach ,cebulę siekamy. W garnku rozpuszczamy masło i lekko podsmażamy warzywa. Zalewamy bulionem ,dodajemy ziele angielskie ,liść laurowy i gotujemy 40 min na wolnym ogniu. Następnie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń