Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51772
Dodano: 04.07.2014
Odsłon: 1986
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Selera naciowego tniemy w paski 5 cm , cukinię kroimy na ćwiartki ,marchew ,pietruszkę i seler (korzeń) ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażamy na maśle ,dodajemy pokrojony w paski filet z kurczaka ,smażymy jeszcze 5 min ,po czym zalewamy gorącym bulionem. Całość gotujemy do miękkości warzyw ,do smaku doprawiamy kuminem ,ostrą papryką ,solą oraz pieprzem. Obficie dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki.
Makaron naleśnikowy:
Mleko ,mąkę ,jajko i proszek dokładnie ze sobą mieszamy doprawiając solą ,pieprzem i odrobiną kurkumy. Smażymy naleśniki ,po czym zwijamy i tniemy na 2-3 mm paski.
Tak powstały makaron dodajemy do zupy warzywnej.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Futka 05 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Przepyszna i pewnie niezwykle aromatyczna :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Super :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 05 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Zupka pyszna i pożywna, a taki makaron stosujęw różnych sytuacjach, do zup, a także jako
makaron z owocami i śmietaną /inna wersja naleśników/. Pozdrawiam.
3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 04 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
pyszności, super pomysł z tym makaronem naleśnikowym, dotychczas używałam go tylko do słodziutkich zup, teraz wypróbuję go w wytrawnej :) Odpowiedzi: 2 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz