Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki warzywny smaczny miszmasz z łatwym do przygotowania makaronem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Selera naciowego tniemy w paski 5 cm , cukinię kroimy na ćwiartki ,marchew ,pietruszkę i seler (korzeń) ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażamy na maśle ,dodajemy pokrojony w paski filet z kurczaka ,smażymy jeszcze 5 min ,po czym zalewamy gorącym bulionem. Całość gotujemy do miękkości warzyw ,do smaku doprawiamy kuminem ,ostrą papryką ,solą oraz pieprzem. Obficie dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki. Makaron naleśnikowy: Mleko ,mąkę ,jajko i proszek dokładnie ze sobą mieszamy doprawiając solą ,pieprzem i odrobiną kurkumy. Smażymy naleśniki ,po czym zwijamy i tniemy na 2-3 mm paski. Tak powstały makaron dodajemy do zupy warzywnej.