Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miała być zupa gołąbkowa... Po przeglądzie zapasów w spiżarni ryż i kapustę zastąpiłam warzywami korzennymi i powstała zupa warzywna z dodatkiem mięsa mielonego:) Równie smaczna i pożywna co gołąbkowa:)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7960
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2147
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7960
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2147
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Składniki
W garnku /w którym będziemy gotować zupę/ rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę. Po ok. 1 min. dodajemy również pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę, por oraz drobno posiekany czosnek i często mieszając podsmażamy 2-3 min. Wlewamy wodę /lub bulion/ i gotujemy na małym ogniu. Lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso mielone. Podsmażamy na rumiano doprawiając do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz curry. Zrumienione mięso mielone dodajemy do garnka z warzywami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i gotujemy razem 5-10 min.