Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z mięsem mielonym

Zupa warzywna z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3479

Dodano:

Odsłon: 367

Miała być zupa gołąbkowa... Po przeglądzie zapasów w spiżarni ryż i kapustę zastąpiłam warzywami korzennymi i powstała zupa warzywna z dodatkiem mięsa mielonego:) Równie smaczna i pożywna co gołąbkowa:)

Składniki

  • mięso mielone 60 dag
  • marchew 2 szt
  • pietruszka korzeń 1 szt duża
  • por /biała część/ 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula 1 szt
  • woda /lub bulion/ 2 l
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • olej 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • słodka mielona papryka do smaku
  • ostra mielona papryka do smaku
  • curry do smaku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnku /w którym będziemy gotować zupę/ rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę. Po ok. 1 min. dodajemy również pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę, por oraz drobno posiekany czosnek i często mieszając podsmażamy 2-3 min. Wlewamy wodę /lub bulion/ i gotujemy na małym ogniu. Lekko solimy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso mielone. Podsmażamy na rumiano doprawiając do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz curry.
    Zrumienione mięso mielone dodajemy do garnka z warzywami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i gotujemy razem 5-10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń