Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miała być zupa gołąbkowa... Po przeglądzie zapasów w spiżarni ryż i kapustę zastąpiłam warzywami korzennymi i powstała zupa warzywna z dodatkiem mięsa mielonego:) Równie smaczna i pożywna co gołąbkowa:)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
W garnku /w którym będziemy gotować zupę/ rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę. Po ok. 1 min. dodajemy również pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę, por oraz drobno posiekany czosnek i często mieszając podsmażamy 2-3 min. Wlewamy wodę /lub bulion/ i gotujemy na małym ogniu. Lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso mielone. Podsmażamy na rumiano doprawiając do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz curry. Zrumienione mięso mielone dodajemy do garnka z warzywami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i gotujemy razem 5-10 min.