Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miała być zupa gołąbkowa... Po przeglądzie zapasów w spiżarni ryż i kapustę zastąpiłam warzywami korzennymi i powstała zupa warzywna z dodatkiem mięsa mielonego:) Równie smaczna i pożywna co gołąbkowa:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
W garnku /w którym będziemy gotować zupę/ rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę. Po ok. 1 min. dodajemy również pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę, por oraz drobno posiekany czosnek i często mieszając podsmażamy 2-3 min. Wlewamy wodę /lub bulion/ i gotujemy na małym ogniu. Lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso mielone. Podsmażamy na rumiano doprawiając do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz curry. Zrumienione mięso mielone dodajemy do garnka z warzywami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i gotujemy razem 5-10 min.