Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miała być zupa gołąbkowa... Po przeglądzie zapasów w spiżarni ryż i kapustę zastąpiłam warzywami korzennymi i powstała zupa warzywna z dodatkiem mięsa mielonego:) Równie smaczna i pożywna co gołąbkowa:)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 332
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1517
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8940
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 332
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1517
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8940
Składniki
W garnku /w którym będziemy gotować zupę/ rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę. Po ok. 1 min. dodajemy również pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę, por oraz drobno posiekany czosnek i często mieszając podsmażamy 2-3 min. Wlewamy wodę /lub bulion/ i gotujemy na małym ogniu. Lekko solimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso mielone. Podsmażamy na rumiano doprawiając do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz curry. Zrumienione mięso mielone dodajemy do garnka z warzywami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i gotujemy razem 5-10 min.