Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze smaki lata na zdrowo i kolorowo. Nie trzeba zabielać ani zagęszczać.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 102
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 102
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Składniki
Wstawiłam bazę do bulionu, czyli żeberka. Jagnięcina potrzebuje w sumie 1,5 godziny. W przypadku żeberek wieprzowych lub porcji rosołowej wystarczy w sumie godzina. Po godzinie gotowania żeberek z zielem i liściem laurowym dodałam do bulionu umyte i pokrojone młode ziemniaki, startą na tarce cukinię i patisona, pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i czosnek. Jeszcze 4 łychy soczewicy. W sumie po 1,5 godziny gotowania dodałam obraną kukurydzę i sos pomidorowo dyniowy. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i całość doprawiłam solą i chili.
Aha, mięso z żeberek obrałam i dodałam do zupy. Smacznego :)