Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze smaki lata na zdrowo i kolorowo. Nie trzeba zabielać ani zagęszczać.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2314
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3446
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4145
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73823
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 559
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2314
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3446
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4145
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73823
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 559
Składniki
Wstawiłam bazę do bulionu, czyli żeberka. Jagnięcina potrzebuje w sumie 1,5 godziny. W przypadku żeberek wieprzowych lub porcji rosołowej wystarczy w sumie godzina. Po godzinie gotowania żeberek z zielem i liściem laurowym dodałam do bulionu umyte i pokrojone młode ziemniaki, startą na tarce cukinię i patisona, pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i czosnek. Jeszcze 4 łychy soczewicy. W sumie po 1,5 godziny gotowania dodałam obraną kukurydzę i sos pomidorowo dyniowy. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i całość doprawiłam solą i chili.
Aha, mięso z żeberek obrałam i dodałam do zupy. Smacznego :)