Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze smaki lata na zdrowo i kolorowo. Nie trzeba zabielać ani zagęszczać.
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 27
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 31
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 27
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 31
Składniki
Wstawiłam bazę do bulionu, czyli żeberka. Jagnięcina potrzebuje w sumie 1,5 godziny. W przypadku żeberek wieprzowych lub porcji rosołowej wystarczy w sumie godzina. Po godzinie gotowania żeberek z zielem i liściem laurowym dodałam do bulionu umyte i pokrojone młode ziemniaki, startą na tarce cukinię i patisona, pokrojoną w kostkę cebulę, marchew i czosnek. Jeszcze 4 łychy soczewicy. W sumie po 1,5 godziny gotowania dodałam obraną kukurydzę i sos pomidorowo dyniowy. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek i całość doprawiłam solą i chili.
Aha, mięso z żeberek obrałam i dodałam do zupy. Smacznego :)