Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna i rozgrzewająca zupa na jesienną chandrę.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 723
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22747
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15121
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4846
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45389
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 723
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22747
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15121
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4846
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45389
Składniki
Pieczarki odcedzamy z zalewy, kroimy i podsmażamy. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do pieczarek. Szklimy na złoty kolor. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do zrumienionej cebuli. Podsmażamy. Paprykę czyścimy z gniazd i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do reszty i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Wlewamy przecier pomidorowy i wlewamy ok. 0,7 l wody. Zagotowujemy dodajemy groszek razem z zalewą. Doprawiamy przyprawami wg uznania. Na koniec dodajemy mąkę i śmietanę rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Doprowadzamy do wrzenia.