Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Węgierska

Zupa Węgierska

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2709

Dodano:

Odsłon: 4449

Bardzo pyszna i rozgrzewająca zupa na jesienną chandrę.

Składniki

  • 1/2 kg kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • słoiczek marynowanych pieczarek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 karton przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
  • Sól
  • pieprz
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki odcedzamy z zalewy, kroimy i podsmażamy. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do pieczarek. Szklimy na złoty kolor. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do zrumienionej cebuli. Podsmażamy. Paprykę czyścimy z gniazd i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do reszty i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Wlewamy przecier pomidorowy i wlewamy ok. 0,7 l wody. Zagotowujemy dodajemy groszek razem z zalewą. Doprawiamy przyprawami wg uznania. Na koniec dodajemy mąkę i śmietanę rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Doprowadzamy do wrzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 października Takie zupki to ja lubię,pyszna i rozgrzewająca:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń