Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna węgierska zupa, która ma konsystencję gulaszu. Jest gęsta, pożywna, nasyci i rozgrzeje każdego. O tej porze roku, taki ciepły posiłek jest obowiązkowy. Można podawać ją z chlebem lub z kluseczkami.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2733
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 737
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6503
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 424
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2733
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 737
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6503
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 424
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, aż zbrązowieje. Zalać wodą (lub bulionem) tak, aby mięso było ledwo zakryte. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebulę posiekać i zeszklić. Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę, papryki pokroić w kostkę. Jeśli używamy świeżych pomidorów – sparzyć je, obrać ze skórki i pokroić. Gdy mięso będzie miękkie, dodać pokrojone ziemniaki oraz cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę pogotować, dodać paprykę i pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić koncentratem pomidorowym i gotować jeszcze około 20 min. W razie potrzeby doprawić.