Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna węgierska zupa, która ma konsystencję gulaszu. Jest gęsta, pożywna, nasyci i rozgrzeje każdego. O tej porze roku, taki ciepły posiłek jest obowiązkowy. Można podawać ją z chlebem lub z kluseczkami.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15497
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4651
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2792
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5049
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15497
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4651
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2792
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5049
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, aż zbrązowieje. Zalać wodą (lub bulionem) tak, aby mięso było ledwo zakryte. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebulę posiekać i zeszklić. Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę, papryki pokroić w kostkę. Jeśli używamy świeżych pomidorów – sparzyć je, obrać ze skórki i pokroić. Gdy mięso będzie miękkie, dodać pokrojone ziemniaki oraz cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę pogotować, dodać paprykę i pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić koncentratem pomidorowym i gotować jeszcze około 20 min. W razie potrzeby doprawić.