Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa na święta to tradycja od wieków.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1233
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2901
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1000
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1233
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2901
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1000
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować z dodatkiem soli. W oddzielnym naczyniu namoczyć śliwki i odcedzić. Buraczki oczyścić i upiec w piekarniku w temperaturze 220 przez 50 minut. Następnie obrać, zetrzeć lub pokroić w cienkie słupki. Marchewkę, cebulę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przysmażyć na oleju razem z grzybami. Następnie zalać 4 szklankami wody i gotować przez 10 minut. Zupę połączyć ze śliwkami, buraczkami, doprawić do smaku i podawać np. z uszkami lub fasolą.