Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa na święta to tradycja od wieków.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1223
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1223
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować z dodatkiem soli. W oddzielnym naczyniu namoczyć śliwki i odcedzić. Buraczki oczyścić i upiec w piekarniku w temperaturze 220 przez 50 minut. Następnie obrać, zetrzeć lub pokroić w cienkie słupki. Marchewkę, cebulę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przysmażyć na oleju razem z grzybami. Następnie zalać 4 szklankami wody i gotować przez 10 minut. Zupę połączyć ze śliwkami, buraczkami, doprawić do smaku i podawać np. z uszkami lub fasolą.