Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa na święta to tradycja od wieków.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2693
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować z dodatkiem soli. W oddzielnym naczyniu namoczyć śliwki i odcedzić. Buraczki oczyścić i upiec w piekarniku w temperaturze 220 przez 50 minut. Następnie obrać, zetrzeć lub pokroić w cienkie słupki. Marchewkę, cebulę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przysmażyć na oleju razem z grzybami. Następnie zalać 4 szklankami wody i gotować przez 10 minut. Zupę połączyć ze śliwkami, buraczkami, doprawić do smaku i podawać np. z uszkami lub fasolą.