Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa winna podawana z grzankami i szczypiorkiem. Przepis pochodzi z 409. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 18
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 23
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 657
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 108
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 18
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 23
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 657
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 108
Składniki
Bulion zagotować, dodać wino i gałkę muszkatołową. Śmietankę wymieszać z żółtkami. Wlać do garnka. Podgrzać, ale uważać, by nie zawrzało. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zupę podawać z grzankami i posiekanym szczypiorkiem.