Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie zupy, na bazie nowalijek. Wy też ?
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16898
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 505
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16898
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 505
Składniki
Na patelni rozgrzałem oliwę. Oczyszczone dymki pokroiłem w cienkie plasterki, wrzuciłem na oliwę. Szczypior pokroiłem, odłożyłem. Kiedy dymka się zeszkliła dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyłem 3 minuty. Dodałem do garnka z gorącym rosołem, wrzuciłem rozdrobnione mięso z wędzonego udka kurczaka i pokrojone w plasterki młode marchewki, gotowałem na małym ogniu. Po ok. 10 minutach wrzuciłem zamrożone marchewki. Oczyszczonego pora pokroiłem w talarki, poddusiłem na maśle, dodałem do garnka. Kiedy zupa się zagotowała dodałem groszek, gotowałem 3 minuty, doprawiłem solą i pieprzem. Osobno ugotowałem makaron ( wskazany typu orzo, u mnie cavatelli ). Dodałem do zypy przed podaniem, posypałem szczypiorkiem z dymki i natką pietruszki.