Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie zupy, na bazie nowalijek. Wy też ?
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2990
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 258
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2990
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 258
Składniki
Na patelni rozgrzałem oliwę. Oczyszczone dymki pokroiłem w cienkie plasterki, wrzuciłem na oliwę. Szczypior pokroiłem, odłożyłem. Kiedy dymka się zeszkliła dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyłem 3 minuty. Dodałem do garnka z gorącym rosołem, wrzuciłem rozdrobnione mięso z wędzonego udka kurczaka i pokrojone w plasterki młode marchewki, gotowałem na małym ogniu. Po ok. 10 minutach wrzuciłem zamrożone marchewki. Oczyszczonego pora pokroiłem w talarki, poddusiłem na maśle, dodałem do garnka. Kiedy zupa się zagotowała dodałem groszek, gotowałem 3 minuty, doprawiłem solą i pieprzem. Osobno ugotowałem makaron ( wskazany typu orzo, u mnie cavatelli ). Dodałem do zypy przed podaniem, posypałem szczypiorkiem z dymki i natką pietruszki.