Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, smaczna i szybka w przygotowaniu. Idealna na wiosenny lub letni obiad.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Do garnka wlać wodę,przykryć i zagotować. Pierś z kurczaka pokroić w paseczki i wraz z liściem laurowym wrzucić do gotującej się wody. Gotować 10 minut pod przykryciem. Cukinię,marchewki,pietruszkę ,czerwoną paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach (lub pokroić w cienkie paseczki) por pokroić w krążki. W głębokim rondlu stopić masło na małym ogniu. Włożyć warzywa ,dusić 5 minut. Przyprawić do smaku,vegeta,papryką, solą i pieprzem. Warzywa dodać do garnka z kurczakiem i gotować około 15 minut. Pod koniec gotowania dodać śmietaną,natkę pietruszki i ponownie przyprawić do smaku.