Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gratka dla smakoszy szpinaku. Działa wzmacniająco na nasz organizm, również na kondycję naszych włosów (szkoda ,że wcześniej nie zacząłem jeść :) ) i skóry. Uwaga! Nie parzy ;)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2453
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5185
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 176
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2453
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5185
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 176
Składniki
Pokrzywę blanszujemy ,osączamy. Ziemniaki i marchew obieramy ,myjemy i kroimy w kostkę. W garnku gotujemy wodę z liśćmi laurowymi ,zielem angielskim ,solą. Dodajemy warzywa ,gotujemy na małym ogniu 20 min. Pokrzywę kroimy w paski i wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem podsmażamy na oliwie. Następnie przekładamy do garnka z warzywami ,dodajemy majeranek i gotujemy jeszcze 5 min. Zdejmujemy z ognia ,zabielamy śmietaną.