Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gratka dla smakoszy szpinaku. Działa wzmacniająco na nasz organizm, również na kondycję naszych włosów (szkoda ,że wcześniej nie zacząłem jeść :) ) i skóry. Uwaga! Nie parzy ;)
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6704
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 521
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6704
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 978
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 521
Składniki
Pokrzywę blanszujemy ,osączamy. Ziemniaki i marchew obieramy ,myjemy i kroimy w kostkę. W garnku gotujemy wodę z liśćmi laurowymi ,zielem angielskim ,solą. Dodajemy warzywa ,gotujemy na małym ogniu 20 min. Pokrzywę kroimy w paski i wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem podsmażamy na oliwie. Następnie przekładamy do garnka z warzywami ,dodajemy majeranek i gotujemy jeszcze 5 min. Zdejmujemy z ognia ,zabielamy śmietaną.