Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta zupa wiśniowa podana z makaronem. Podaję ją letnią w upalne dni - fajna alternatywa dla tradycyjnego chłodnika:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16129
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16129
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy. Wiśnie płuczemy, drylujemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy i gotujemy ok. 10 min. Słodzimy do smaku. Kisiel rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, wlewamy do zupy i ponownie zagotowujemy. Odstawiamy do przestygnięcia. Zupę podajemy z porcją makaronu.