Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna owocowa zupka z lanymi kluseczkami i nutką cynamonu :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2394
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1875
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2394
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1875
Składniki
Wiśnie całe lub wydrylowane zalać ok 2 litrami wody i zagotować. Gotować aż wiśnie zmiękną i puszczą sok dodając cukier wg uznania. Wymieszać jajka z mąką tak by wyszło ciasto odrobinę gęstsze jak na naleśniki i wlewać do gotującej się zupy mieszając co jakiś czas. Kisiel lub mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 1/2 szkl wody i wlać do zupy cały czas mieszając aż zgęstnieje. Na koniec można dosłodzić jeśli istnieje taka potrzeba i doprawić cynamonem. Smacznego :)