Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tą przygotowuję w sezonie letnim jak tylko pojawia się wiśnie. Oczywiście poza sezonem można ją zrobić z owoców mrożonych. Zupa ta jest rodzajem chłodnika, więc idealnie sprawdzi się w letnie upały. Można ją podawać czystą ( np. z kleksami ze śmietany), z makaronem, ryżem, grzankami i.t.p.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6829
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8566
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 177
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1155
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6829
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8566
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 177
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1155
Składniki
1. Wiśnie wydrylować 2. Zalać wodą dla odpowiedniej ilości porcji 3. Dodać cukier i zagotować jak kompot
4. W śmietance (musi mieć temp. pokojową) rozmieszać budyń i wlać do „kompotu” 5. Zmniejszyć ogień 6. Szybko wymieszać. Posmakować czy nie dosłodzić. 7. Jeśli zupa jest zbyt rzadka można użyć 2 opakowania budyniu.