Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków lata i zróbmy pyszną zupkę na letni obiad. ;)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Wstawić wodę na bób. Ugotować bób do miękkości. Odcedzić. Nie wylewać wody. Bób obrać ze skórek.
Marchew, cukinię, szczypiorek, natkę umyć. Marchew obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej. Wsypać marchewki. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać do marchewki i smażyć. Dodać wodę po ugotowaniu bobu i gotować ok 10 minut.
Cukinię pokroić w kostkę. Dodać do zupy wraz z bobem. Przyprawić solą, pieprzem, oregano oraz rozmarynem. Gotować. Jeżeli wody jest za mało dodać przegotowanej wody z czajnika.
Liście sałaty porwać (nie kroić nożem, żeby liście nie ściemniały). Szczypiorek oraz natkę pokroić. Zieleninę dodać do zupy. Zagotować.
Smacznego! :)