Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków lata i zróbmy pyszną zupkę na letni obiad. ;)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326774
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12130
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326774
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12130
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17025
Składniki
Wstawić wodę na bób. Ugotować bób do miękkości. Odcedzić. Nie wylewać wody. Bób obrać ze skórek.
Marchew, cukinię, szczypiorek, natkę umyć. Marchew obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej. Wsypać marchewki. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać do marchewki i smażyć. Dodać wodę po ugotowaniu bobu i gotować ok 10 minut.
Cukinię pokroić w kostkę. Dodać do zupy wraz z bobem. Przyprawić solą, pieprzem, oregano oraz rozmarynem. Gotować. Jeżeli wody jest za mało dodać przegotowanej wody z czajnika.
Liście sałaty porwać (nie kroić nożem, żeby liście nie ściemniały). Szczypiorek oraz natkę pokroić. Zieleninę dodać do zupy. Zagotować.
Smacznego! :)