Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków lata i zróbmy pyszną zupkę na letni obiad. ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7697
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2899
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7697
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2899
Składniki
Wstawić wodę na bób. Ugotować bób do miękkości. Odcedzić. Nie wylewać wody. Bób obrać ze skórek.
Marchew, cukinię, szczypiorek, natkę umyć. Marchew obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej. Wsypać marchewki. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać do marchewki i smażyć. Dodać wodę po ugotowaniu bobu i gotować ok 10 minut.
Cukinię pokroić w kostkę. Dodać do zupy wraz z bobem. Przyprawić solą, pieprzem, oregano oraz rozmarynem. Gotować. Jeżeli wody jest za mało dodać przegotowanej wody z czajnika.
Liście sałaty porwać (nie kroić nożem, żeby liście nie ściemniały). Szczypiorek oraz natkę pokroić. Zieleninę dodać do zupy. Zagotować.
Smacznego! :)