Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na rozgrzewającą i sycącą zupę, która nawiązuje do śląskich tradycji? Zupa Wodzionka to idealny wybór! Ta prosta, błyskawiczna w przygotowaniu potrawa z czerstwego chleba, czosnku i smalcu ze skwarkami to prawdziwa uczta dla podniebienia, a jej smak z pewnością przywoła wspomnienia z dzieciństwa u wielu Ślązaków.
Makaron z sosem serowym i kurczakiem to szybkie w przygotowaniu, sycące i wyj...
Odsłon: 108
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 209
Makaron z sosem serowym i kurczakiem to szybkie w przygotowaniu, sycące i wyj...
Odsłon: 108
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 209
Składniki
Kromki chleba kroimy w kostkę. Pokrojony chleb umieszczamy w talerzu lub misce, do chleba dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz smalec ze skwarkami, wszystko doprawiamy sporą ilością pieprzu, dodajemy przyprawę maggi, całość zalewamy wrzątkiem i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną zupę od razu podajemy.