Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na rozgrzewającą i sycącą zupę, która nawiązuje do śląskich tradycji? Zupa Wodzionka to idealny wybór! Ta prosta, błyskawiczna w przygotowaniu potrawa z czerstwego chleba, czosnku i smalcu ze skwarkami to prawdziwa uczta dla podniebienia, a jej smak z pewnością przywoła wspomnienia z dzieciństwa u wielu Ślązaków.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1830
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1830
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 70
Składniki
Kromki chleba kroimy w kostkę. Pokrojony chleb umieszczamy w talerzu lub misce, do chleba dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz smalec ze skwarkami, wszystko doprawiamy sporą ilością pieprzu, dodajemy przyprawę maggi, całość zalewamy wrzątkiem i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną zupę od razu podajemy.