Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na rozgrzewającą i sycącą zupę, która nawiązuje do śląskich tradycji? Zupa Wodzionka to idealny wybór! Ta prosta, błyskawiczna w przygotowaniu potrawa z czerstwego chleba, czosnku i smalcu ze skwarkami to prawdziwa uczta dla podniebienia, a jej smak z pewnością przywoła wspomnienia z dzieciństwa u wielu Ślązaków.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12382
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13275
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5623
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12382
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13275
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5623
Składniki
Kromki chleba kroimy w kostkę. Pokrojony chleb umieszczamy w talerzu lub misce, do chleba dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz smalec ze skwarkami, wszystko doprawiamy sporą ilością pieprzu, dodajemy przyprawę maggi, całość zalewamy wrzątkiem i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną zupę od razu podajemy.