Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na rozgrzewającą i sycącą zupę, która nawiązuje do śląskich tradycji? Zupa Wodzionka to idealny wybór! Ta prosta, błyskawiczna w przygotowaniu potrawa z czerstwego chleba, czosnku i smalcu ze skwarkami to prawdziwa uczta dla podniebienia, a jej smak z pewnością przywoła wspomnienia z dzieciństwa u wielu Ślązaków.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11996
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8809
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155463
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1191
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11996
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8809
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155463
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1191
Składniki
Kromki chleba kroimy w kostkę. Pokrojony chleb umieszczamy w talerzu lub misce, do chleba dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz smalec ze skwarkami, wszystko doprawiamy sporą ilością pieprzu, dodajemy przyprawę maggi, całość zalewamy wrzątkiem i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną zupę od razu podajemy.