Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na rozgrzewającą i sycącą zupę, która nawiązuje do śląskich tradycji? Zupa Wodzionka to idealny wybór! Ta prosta, błyskawiczna w przygotowaniu potrawa z czerstwego chleba, czosnku i smalcu ze skwarkami to prawdziwa uczta dla podniebienia, a jej smak z pewnością przywoła wspomnienia z dzieciństwa u wielu Ślązaków.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10854
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 38
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 336
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4719
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 37
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10854
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 38
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 336
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4719
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 37
Składniki
Kromki chleba kroimy w kostkę. Pokrojony chleb umieszczamy w talerzu lub misce, do chleba dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz smalec ze skwarkami, wszystko doprawiamy sporą ilością pieprzu, dodajemy przyprawę maggi, całość zalewamy wrzątkiem i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną zupę od razu podajemy.