Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa zastąpi nam również drugie danie. Udka z kurczaka, pieczarki, warzywa z dodatkiem aromatycznych przypraw, pożywna, rozgrzewająca, dacie się skusić?
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1026
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1026
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, solimy i zalewamy wodą. Gotujemy. 2. Mięso myjemy osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i kroimy w paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu łączymy z ziemniakami.
3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na pozostałym oleju po smażeniu mięsa. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Grzyby przekładamy do garnka z zupą.
5. Marchew oraz pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa przesmażamy i również przekładamy do garnka.
6. Zupę doprawiamy papryką ostrą, imbirem, czosnkiem, gałką muszkatołową, ewentualnie solą, dodajemy przecier i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
7. Zupa gotowa. 8. Smacznego.