Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z batata, cukinii i pietruszki

Przepis dnia 2019-05-13
Zupa z batata, cukinii i pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 584

Dodano:

Odsłon: 1732

Ostatnio podczas tak zwanego sprzątania lodówki znalazłam batata, cukinię oraz dorodny pęczek pietruszki. Postanowiłam, że z takich składników może wyjść całkiem smaczna zupa. I tak tez zrobiłam. Dzięki dodaniu do niej curry zyskała piękny słoneczny kolor.

Składniki

  • 1 średni batat, pokrojony w kostkę
  • 1 średnia cukinia, pokrojona w półplasterki
  • pęczek pietruszki, drobno posiekany
  • duża cebula, drobno posiekana
  • przyprawy: sól, pieprz, curry
  • 1l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany do zabielenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondelku rozgrzewamy masło i szklimy cebulkę. Do dużego garnka wlewamy bulion i wrzucamy batata. Gotujemy aż będzie w pół miękki.

  2. Do garnka z batatem dodajemy cukinię, cebulkę oraz pietruszkę. Całość gotujemy aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawiamy przyprawami oraz zabielamy śmietanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń