Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio podczas tak zwanego sprzątania lodówki znalazłam batata, cukinię oraz dorodny pęczek pietruszki. Postanowiłam, że z takich składników może wyjść całkiem smaczna zupa. I tak tez zrobiłam. Dzięki dodaniu do niej curry zyskała piękny słoneczny kolor.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88285
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11659
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1818
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88285
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11659
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1818
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło i szklimy cebulkę. Do dużego garnka wlewamy bulion i wrzucamy batata. Gotujemy aż będzie w pół miękki.
Do garnka z batatem dodajemy cukinię, cebulkę oraz pietruszkę. Całość gotujemy aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawiamy przyprawami oraz zabielamy śmietanką.