Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania zupa. Jest smaczna i pożywna.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 607
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 813
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 331
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 607
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 813
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 331
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Warzywa zalać bulionem i zagotować. Dodać liść laurowy, klika ziarenek ziela angielskiego i pieprzu. Gdy warzywa będą miękkie, dodać ugotowany bób – młody bób dodajemy wraz ze skórką, straszy można obrać. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Dodać także posiekany szczypiorek. Zupę zagotować, w razie potrzeby doprawić.