Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna, bardzo smaczna zupa z botwinki i młodych buraczków, ugotowana na mięsie wieprzowym, podana z jajkiem ugotowanym na twardo.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 82
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6843
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 258
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 197
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 472
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 82
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6843
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 258
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 197
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 472
Składniki
Botwinkę i obrane ziemniaki myjemy i kroimy w kostkę razem z obranymi buraczkami.
Do gotującej się, osolonej wody wkładamy kawałki mięsa. Gotujemy 20 minut, podczas gotowania zdejmujemy szumowiny, dodajemy suszoną włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe i łyżkę pasty rosołowej. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z garnka i dodajemy ziemniaki i pokrojoną botwinkę z buraczkami. Mięso kroimy w kawałki i dodajemy do gotującej się zupy.
W między czasie gotujemy jajka na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Gdy warzywa w zupie są miękkie, doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem ziołowym i kwasem z kiszonych buraczków. Na koniec lekko zabielamy śmietaną, kończymy gotowanie. Zupę podajemy z rozkrojonym na połówki jajkiem. Smacznego!!!