Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z botwinki z fasolką"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3289
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3289
Składniki
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie, jeśli używasz świeżej fasoli. Żeberka włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 30 minut, zdejmując szumowiny. Dodaj obraną i pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj pół godziny.
Buraki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Do wywaru dodaj namoczoną fasolę, kalafiora podzielonego na różyczki, fasolkę szparagową przekrojoną na pół i posiekaną botwinę. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj łyżeczkę oleju i łyżeczkę masła.
Gotuj na małym ogniu pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Żeberka wyjmij z zupy, oddziel mięso od kości, włóż znów do zupy, zamieszaj. Zupę podawaj z pieczywem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień