Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z botwinki z fasolką"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4938
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13753
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3235
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1042
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4938
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13753
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3235
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1042
Składniki
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie, jeśli używasz świeżej fasoli. Żeberka włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 30 minut, zdejmując szumowiny. Dodaj obraną i pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj pół godziny.
Buraki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Do wywaru dodaj namoczoną fasolę, kalafiora podzielonego na różyczki, fasolkę szparagową przekrojoną na pół i posiekaną botwinę. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj łyżeczkę oleju i łyżeczkę masła.
Gotuj na małym ogniu pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Żeberka wyjmij z zupy, oddziel mięso od kości, włóż znów do zupy, zamieszaj. Zupę podawaj z pieczywem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień