Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach. To właśnie teraz smakuje najlepiej i jest najłatwiej dostępna. Zupa z botwiny na mięsie będzie wspaniałym uhonorowaniem krótkiego sezonu.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 67
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 67
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Składniki
Mięso opłucz i umieść w dużym garnku. Zalej wodą (około 1,5-2 litry), a następnie zacznij podgrzewanie na dużym ogniu. W tym czasie obierz marchewki i przekrój je na pół. Przygotuj w ten sam sposób pietruszkę. Obierz seler i przekrój na mniejsze części. Cebulę delikatnie opal nad włączonym palnikiem lub w piekarniku.
Dodaj warzywa do gotującego się mięsa, zmniejsz grzanie, dopraw solą, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi, a następnie pozostaw tak przez około 15-20 minut. Obierz ziemniaki, opłucz je pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w drobną kostkę. Dodaj do wywaru mięsnego. Pomidory obierz ze skórki, pokrój na średniej wielkości kawałki. Dołóż do składników znajdujących się w garnku. Botwinkę opłucz, wysusz, a następnie posiekaj drobno. Najpierw dodaj do zupy buraczki i gotuj w ten sposób kilka minut
W kolejnym kroku dodaj łodygi oraz liście. Do garnka dodaj sok z cytryny, a także przecier pomidorowy lub koncentrat. Zamieszaj, gotuj chwilę. Podawaj zupę z kleksem z kwaśnej śmietany, posypaną świeżo posiekanym koperkiem.