Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę jarzynową z brukselką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2927
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422026
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2215
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2927
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422026
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2215
Składniki
W garnku na maśle i oliwie z oliwek zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę , dodać do zeszklonej cebulki i smażyć przez ok. 3 minuty. Po podsmażeniu dodać bulion i gotować pod przykryciem przez pięć minut. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umyta brukselkę, i gotować jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodać posiekany koperek oraz zaprawioną śmietanę (można do śmietany dodać łyżeczkę mąki, ale wtedy musimy zupę doprowadzić do wrzenia) . Najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i papryką.