Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę jarzynową z brukselką.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2720
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3604
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 534
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6030
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2720
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3604
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 534
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6030
Składniki
W garnku na maśle i oliwie z oliwek zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę , dodać do zeszklonej cebulki i smażyć przez ok. 3 minuty. Po podsmażeniu dodać bulion i gotować pod przykryciem przez pięć minut. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umyta brukselkę, i gotować jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodać posiekany koperek oraz zaprawioną śmietanę (można do śmietany dodać łyżeczkę mąki, ale wtedy musimy zupę doprowadzić do wrzenia) . Najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i papryką.