Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę jarzynową z brukselką.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7455
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2381
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7455
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2381
Składniki
W garnku na maśle i oliwie z oliwek zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę , dodać do zeszklonej cebulki i smażyć przez ok. 3 minuty. Po podsmażeniu dodać bulion i gotować pod przykryciem przez pięć minut. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umyta brukselkę, i gotować jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodać posiekany koperek oraz zaprawioną śmietanę (można do śmietany dodać łyżeczkę mąki, ale wtedy musimy zupę doprowadzić do wrzenia) . Najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i papryką.