Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę jarzynową z brukselką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103563
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5881
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5875
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103563
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5881
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5875
Składniki
W garnku na maśle i oliwie z oliwek zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę , dodać do zeszklonej cebulki i smażyć przez ok. 3 minuty. Po podsmażeniu dodać bulion i gotować pod przykryciem przez pięć minut. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umyta brukselkę, i gotować jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodać posiekany koperek oraz zaprawioną śmietanę (można do śmietany dodać łyżeczkę mąki, ale wtedy musimy zupę doprowadzić do wrzenia) . Najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i papryką.