Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy pomysł kulinarny, ze względu na jeden ze składników, może u niektórych wzbudzać kontrowersje. Ale jeśli nawet, ktoś taki by się trafił, to ja będę namawiał do przełamaniu oporów, bo wykorzystane do przygotowania warzywo jest bardzo zdrowe! Mowa oczywiście o brukselce. A w połączeniu z pozostałymi składnikami gwarantuję, że wyjdzie nam bardzo pożywna i smaczna zupa, pełna nie tylko witamin i minerałów, tak niezbędnych do utrzymania dobrego zdrowia po zimie, ale i wyjątkowo smaczna. Zatem wszyscy, dla których dobra kondycja organizmu, oraz doznania smakowe idą w parze, powinni zapoznać się z przepisem, a jeszcze lepiej, przygotować sobie według niego: zupę z brukselki z pieczarkami, do czego szczerze zachęcam! Szczegóły przygotowania i opis w linku! Smacznego!
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 216
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34118
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 514
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3426
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 216
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34118
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 514
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3426
Składniki
Karkówkę kroimy w kostkę razem z pokrojonymi w talarki, pieczarkami, marchewką i ziemniakami (w kostkę), podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy oczyszczone i przekrojone na pół, brukselki. Zagotowujemy. Do zupy przelewamy pokrojone pomidory wraz z zalewą. Gotujemy przez kwadrans. Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę, lekko podsmażamy, dodajemy gorący bulion z którym łączymy zagęstnik. Przelewamy do zupy, dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.