Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy pomysł kulinarny, ze względu na jeden ze składników, może u niektórych wzbudzać kontrowersje. Ale jeśli nawet, ktoś taki by się trafił, to ja będę namawiał do przełamaniu oporów, bo wykorzystane do przygotowania warzywo jest bardzo zdrowe! Mowa oczywiście o brukselce. A w połączeniu z pozostałymi składnikami gwarantuję, że wyjdzie nam bardzo pożywna i smaczna zupa, pełna nie tylko witamin i minerałów, tak niezbędnych do utrzymania dobrego zdrowia po zimie, ale i wyjątkowo smaczna. Zatem wszyscy, dla których dobra kondycja organizmu, oraz doznania smakowe idą w parze, powinni zapoznać się z przepisem, a jeszcze lepiej, przygotować sobie według niego: zupę z brukselki z pieczarkami, do czego szczerze zachęcam! Szczegóły przygotowania i opis w linku! Smacznego!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 449
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 449
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 170
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Karkówkę kroimy w kostkę razem z pokrojonymi w talarki, pieczarkami, marchewką i ziemniakami (w kostkę), podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy oczyszczone i przekrojone na pół, brukselki. Zagotowujemy. Do zupy przelewamy pokrojone pomidory wraz z zalewą. Gotujemy przez kwadrans. Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę, lekko podsmażamy, dodajemy gorący bulion z którym łączymy zagęstnik. Przelewamy do zupy, dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.