Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z brukselką i pieczarkami

Zupa z brukselką i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2368 Ocena: 52525

Dodano:

Odsłon: 964

Dzisiejszy pomysł kulinarny, ze względu na jeden ze składników, może u niektórych wzbudzać kontrowersje. Ale jeśli nawet, ktoś taki by się trafił, to ja będę namawiał do przełamaniu oporów, bo wykorzystane do przygotowania warzywo jest bardzo zdrowe! Mowa oczywiście o brukselce. A w połączeniu z pozostałymi składnikami gwarantuję, że wyjdzie nam bardzo pożywna i smaczna zupa, pełna nie tylko witamin i minerałów, tak niezbędnych do utrzymania dobrego zdrowia po zimie, ale i wyjątkowo smaczna. Zatem wszyscy, dla których dobra kondycja organizmu, oraz doznania smakowe idą w parze, powinni zapoznać się z przepisem, a jeszcze lepiej, przygotować sobie według niego: zupę z brukselki z pieczarkami, do czego szczerze zachęcam! Szczegóły przygotowania i opis w linku! Smacznego!

Składniki

  • 500 g karkówki wieprzowej
  • 200 g brązowych pieczarek
  • 300 g brukselki
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • Sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z brukselką i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy w kostkę razem z pokrojonymi w talarki, pieczarkami, marchewką i ziemniakami (w kostkę), podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

    Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy oczyszczone i przekrojone na pół, brukselki. Zagotowujemy.

    Do zupy przelewamy pokrojone pomidory wraz z zalewą. Gotujemy przez kwadrans.

    Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę, lekko podsmażamy, dodajemy gorący bulion z którym łączymy zagęstnik.

    Przelewamy do zupy, dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 02 marca A ja uwielbiam brukselkę i ugotuję taką zupę.
Super przepis.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń