Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy pomysł kulinarny, ze względu na jeden ze składników, może u niektórych wzbudzać kontrowersje. Ale jeśli nawet, ktoś taki by się trafił, to ja będę namawiał do przełamaniu oporów, bo wykorzystane do przygotowania warzywo jest bardzo zdrowe! Mowa oczywiście o brukselce. A w połączeniu z pozostałymi składnikami gwarantuję, że wyjdzie nam bardzo pożywna i smaczna zupa, pełna nie tylko witamin i minerałów, tak niezbędnych do utrzymania dobrego zdrowia po zimie, ale i wyjątkowo smaczna. Zatem wszyscy, dla których dobra kondycja organizmu, oraz doznania smakowe idą w parze, powinni zapoznać się z przepisem, a jeszcze lepiej, przygotować sobie według niego: zupę z brukselki z pieczarkami, do czego szczerze zachęcam! Szczegóły przygotowania i opis w linku! Smacznego!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Karkówkę kroimy w kostkę razem z pokrojonymi w talarki, pieczarkami, marchewką i ziemniakami (w kostkę), podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy oczyszczone i przekrojone na pół, brukselki. Zagotowujemy. Do zupy przelewamy pokrojone pomidory wraz z zalewą. Gotujemy przez kwadrans. Na rozgrzany tłuszcz wsypujemy mąkę, lekko podsmażamy, dodajemy gorący bulion z którym łączymy zagęstnik. Przelewamy do zupy, dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.