Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z brukselki i sera pleśniowego

Zupa z brukselki i sera pleśniowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2307 Ocena: 51227

Dodano:

Odsłon: 1795

Brukselka od zawsze kojarzyła nam się zw wczesną jesienią...jesteśmy jej amatorami. Postanowiliśmy zrobić własną wersję zupy z urozmaiceniem...bo sery też lubimy, zwłaszcza kozie <3 ale tym razem pleśniowy lazur, równie pyszny i "śmierdzący" ;)

Składniki

  • 2 duże marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 500 g brukselka
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 200 g drobnego makaronu
  • 1.2 l bulionu warzywnego
  • 125 g sera pleśniowego lazur
  • koperek
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z brukselki i sera pleśniowego

Przygotowanie

  1. Marchewki, pietruszkę, seler kroimy w kostkę. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem, gotujemy do momentu, kiedy będą półtwarde. Następnie dodajemy makaron i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Dotujemy do miękkości makaronu. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Do smaku doprawiamy pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 19 października 2015 kocham brukselkę, smaczna jesienna zupka, na pewno wypróbuję niedługo :-) Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 października 2015 Z pewnością pyszna, jak każda zupa w Twoim wykonaniu :) (oczywiście inne potrawy też) hihi :) Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń