Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 363
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 93
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 90
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 62
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2626
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 363
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 93
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 90
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 62
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2626
Składniki
Brukselkę oczyścić ,opłukać ,głąby naciąć ma krzyż. Bulion zagotować ,włożyć brukselkę i gotować ok. 40 min. Kilka brukselek wyjąć z bulionu ,listki porozdzielać i odłożyć. Pozostałą brukselkę zmiksować z bulionem. Mięso pokroić w paski ,razem ze śmietaną dodać do zupy i krótko gotować. Zupę doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Parmezan zetrzeć. Papryczkę pokroić w drobną kostkę. Gorącą zupę wlać do talerzy ,każdą porcję posypać kostkami chilli i startym serem ,ozdobić listkami brukselki.