Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z brukselki z serem

Zupa z brukselki z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2156 Ocena: 47983

Dodano:

Odsłon: 817

:)

Składniki

  • 750 g brukselki
  • 1 l bulionu mięsnego
  • 100 g filetu z kurczaka
  • 150 g gęstej śmietany
  • Sól i pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • 50 g parmezanu
  • 1 papryczka chilli
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić ,opłukać ,głąby naciąć ma krzyż. Bulion zagotować ,włożyć brukselkę i gotować ok. 40 min.
    Kilka brukselek wyjąć z bulionu ,listki porozdzielać i odłożyć. Pozostałą brukselkę zmiksować z bulionem.
    Mięso pokroić w paski ,razem ze śmietaną dodać do zupy i krótko gotować. Zupę doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.
    Parmezan zetrzeć. Papryczkę pokroić w drobną kostkę. Gorącą zupę wlać do talerzy ,każdą porcję posypać kostkami chilli i startym serem ,ozdobić listkami brukselki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń