Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z brukselki z gorgonzolą to wyjątkowo kremowe połączenie. Królują w nim wyraziste smaki. Delikatną słodycz warzywa dobrze równoważy lekko pikantny ser. Co więcej, taka zupa to również źródło wielu cennych substancji odżywczych, w tym witamin C i K oraz błonnika pokarmowego. Pyszna potrawa syci i rozgrzeje - przekonaj się, podając ją najbliższym.
Blender ręczny
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10070
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 864
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 212
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10070
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 864
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 212
Składniki
Obierz marchewkę, pietruszkę i seler. Pokrój w średniej wielkości kawałki. Oczyść brukselki i przekrój na pół.
W garnku rozpuść masło, wrzuć warzywa, przemieszaj i podsmażaj.
Po kilku minutach zalej bulionem. Gotuj do miękkości warzyw.
Gorgonzolę podziel na mniejsze kawałki (pamiętaj, żeby nie jeść jej skórki). Dodaj do garnka i przemieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wyłącz i zblenduj na gęsty krem. Zupę z brukselki z serem gorgonzola podawaj od razu po przygotowaniu, z grzankami i odrobiną siemienia lnianego.