Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z brukselki z gorgonzolą to wyjątkowo kremowe połączenie. Królują w nim wyraziste smaki. Delikatną słodycz warzywa dobrze równoważy lekko pikantny ser. Co więcej, taka zupa to również źródło wielu cennych substancji odżywczych, w tym witamin C i K oraz błonnika pokarmowego. Pyszna potrawa syci i rozgrzeje - przekonaj się, podając ją najbliższym.
Blender ręczny
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 275
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3012
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7822
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 275
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3012
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Obierz marchewkę, pietruszkę i seler. Pokrój w średniej wielkości kawałki. Oczyść brukselki i przekrój na pół.
W garnku rozpuść masło, wrzuć warzywa, przemieszaj i podsmażaj.
Po kilku minutach zalej bulionem. Gotuj do miękkości warzyw.
Gorgonzolę podziel na mniejsze kawałki (pamiętaj, żeby nie jeść jej skórki). Dodaj do garnka i przemieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wyłącz i zblenduj na gęsty krem. Zupę z brukselki z serem gorgonzola podawaj od razu po przygotowaniu, z grzankami i odrobiną siemienia lnianego.