Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z ciecierzycy. Pstryk! i gotowa ;)
Oliwę rozgrzewamy w garnku na średnim ogniu. Marchew kroimy na półtalatki, cebulę siekamy i smażymy 3-4 min. Następnie dodajemy obranego ze skóry pomidora, pokrojonego w kostkę, papryki drobno pokrojone, kminek, kurkumę i pieprz cayenne. Chwilę razem smażymy, cały czas mieszając.
Następnie dodajemy osączoną z zalewy, ciecierzycę, pokrojoną cukinię i zalewamy bulionem. Na dużym ogniu doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy bez przykrycia 15 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Możemy lekko skropić oliwą z oliwek.
Przepis dnia
zdrowsze i mniej kaloryczne niż "tradycyjne" orzeszki... Z zewnątrz chrupiące...
Odsłon: 29336
Tym razem postanowiłam pokombinować z kolejną alternatywą zwykłej pomidorówki...
Odsłon: 2472
Ciecierzyca po bretońsku-danie takie jak fasolka po bretońsku tylko zamiast f...
Odsłon: 1650
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 11
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 14
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10224
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 187
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 11
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 14
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10224
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 187
Składniki
Oliwę rozgrzewamy w garnku na średnim ogniu. Marchew kroimy na półtalatki, cebulę siekamy i smażymy 3-4 min. Następnie dodajemy obranego ze skóry pomidora, pokrojonego w kostkę, papryki drobno pokrojone, kminek, kurkumę i pieprz cayenne. Chwilę razem smażymy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy osączoną z zalewy, ciecierzycę, pokrojoną cukinię i zalewamy bulionem. Na dużym ogniu doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy bez przykrycia 15 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Możemy lekko skropić oliwą z oliwek.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupy
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Zupy
zupa z zielonych warzyw
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupa krem z pieczonych buraków
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 14
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 26