Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z ciecierzycy. Pstryk! i gotowa ;)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 29
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2212
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3376
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 29
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2212
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3376
Składniki
Oliwę rozgrzewamy w garnku na średnim ogniu. Marchew kroimy na półtalatki, cebulę siekamy i smażymy 3-4 min. Następnie dodajemy obranego ze skóry pomidora, pokrojonego w kostkę, papryki drobno pokrojone, kminek, kurkumę i pieprz cayenne. Chwilę razem smażymy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy osączoną z zalewy, ciecierzycę, pokrojoną cukinię i zalewamy bulionem. Na dużym ogniu doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy bez przykrycia 15 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Możemy lekko skropić oliwą z oliwek.