Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa o niesamowitym, delikatnym smaku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118751
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8684
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3174
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2528
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118751
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8684
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3174
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2528
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy około 5 min. Zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem 15 min. Następnie zestawiamy, lekko studzimy i miksujemy. Do ostudzonego bulionu wrzucamy startą na dużych oczkach cukinię, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę posiekanej mięty i gotujemy około 10 min. Następnie wlewamy mleko, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupę podgrzewamy (nie zagotowujemy). Zupę podajemy z posiekaną miętą.