Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zupa o niesamowitym, delikatnym smaku.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1761
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8316
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253112
Polecam.
Odsłon: 1409
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1761
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8316
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253112
Polecam.
Odsłon: 1409
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy około 5 min. Zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem 15 min. Następnie zestawiamy, lekko studzimy i miksujemy. Do ostudzonego bulionu wrzucamy startą na dużych oczkach cukinię, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę posiekanej mięty i gotujemy około 10 min. Następnie wlewamy mleko, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupę podgrzewamy (nie zagotowujemy). Zupę podajemy z posiekaną miętą.