Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z cukinii z dodatkiem imbiru.
Młodej cukinii nie obieramy tylko płuczemy, warzywa obieramy.
Wszystko kroimy w kostkę, czosnek i imbir ścieramy.
W saganku rozpuszczamy olej, wrzucamy warzywa, mieszając, przesmażamy na sporym ogniu.
Zalewamy gorącą wodą około 2 cm nad warzywa, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości około 30 minut.
Pod koniec skrapiamy sokiem z cytryny i ew. doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę podajemy posypaną prażonymi pestkami.
Przygotowanie warzyw do zup aby nabrały intensywniejszego smaku i aromatu.
Odsłon: 4617
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 32
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1193
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 32
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1193
Składniki
Młodej cukinii nie obieramy tylko płuczemy, warzywa obieramy. Wszystko kroimy w kostkę, czosnek i imbir ścieramy. W saganku rozpuszczamy olej, wrzucamy warzywa, mieszając, przesmażamy na sporym ogniu. Zalewamy gorącą wodą około 2 cm nad warzywa, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości około 30 minut. Pod koniec skrapiamy sokiem z cytryny i ew. doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną prażonymi pestkami.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupy
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Zupy
zupa z zielonych warzyw
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupa krem z pieczonych buraków
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 46
Zupa w azjatyckim stylu (z pastą laksa)
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 48