Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z cukinii z dodatkiem imbiru.
Cieplutkie, chrupiące grzanki chleba z owocami Tomatillos , dynią , ziemniacz...
Odsłon: 60
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 2874
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 410
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 279
Cieplutkie, chrupiące grzanki chleba z owocami Tomatillos , dynią , ziemniacz...
Odsłon: 60
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 2874
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 410
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 279
Składniki
Młodej cukinii nie obieramy tylko płuczemy, warzywa obieramy. Wszystko kroimy w kostkę, czosnek i imbir ścieramy. W saganku rozpuszczamy olej, wrzucamy warzywa, mieszając, przesmażamy na sporym ogniu. Zalewamy gorącą wodą około 2 cm nad warzywa, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości około 30 minut. Pod koniec skrapiamy sokiem z cytryny i ew. doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną prażonymi pestkami.