Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z cukinii z dodatkiem imbiru.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2627
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 314
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 183
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3175
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2627
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 314
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 183
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3175
Składniki
Młodej cukinii nie obieramy tylko płuczemy, warzywa obieramy. Wszystko kroimy w kostkę, czosnek i imbir ścieramy. W saganku rozpuszczamy olej, wrzucamy warzywa, mieszając, przesmażamy na sporym ogniu. Zalewamy gorącą wodą około 2 cm nad warzywa, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości około 30 minut. Pod koniec skrapiamy sokiem z cytryny i ew. doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną prażonymi pestkami.