Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to warzywo z którego możemy przygotować wszystko: od zapiekanek poprzez bigos do ciasta włącznie. Ja proponuję pyszną zupę cukiniową na bulionie z serem topionym.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 65
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 115
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 65
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 115
Składniki
Młodą cukinię myjemy i kroimy na kawałki /młoda cukinia ma zazwyczaj cienką i miękką skórkę więc jej nie obieramy/. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone warzywa. Podsmażamy przez ok. 5 min. często mieszając. Następnie wlewamy bulion i gotujemy do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Dodajemy serek topiony i jeszcze przez chwilę podgrzewamy mieszając. Gdy ser się roztopi całość miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy podawać z dodatkiem natki pietruszki lub koperkiem.