Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to warzywo z którego możemy przygotować wszystko: od zapiekanek poprzez bigos do ciasta włącznie. Ja proponuję pyszną zupę cukiniową na bulionie z serem topionym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115090
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7834
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1289
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115090
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7834
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1289
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Składniki
Młodą cukinię myjemy i kroimy na kawałki /młoda cukinia ma zazwyczaj cienką i miękką skórkę więc jej nie obieramy/. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone warzywa. Podsmażamy przez ok. 5 min. często mieszając. Następnie wlewamy bulion i gotujemy do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Dodajemy serek topiony i jeszcze przez chwilę podgrzewamy mieszając. Gdy ser się roztopi całość miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy podawać z dodatkiem natki pietruszki lub koperkiem.