Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to warzywo z którego możemy przygotować wszystko: od zapiekanek poprzez bigos do ciasta włącznie. Ja proponuję pyszną zupę cukiniową na bulionie z serem topionym.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2991
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2080
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 795
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2991
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2080
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 795
Składniki
Młodą cukinię myjemy i kroimy na kawałki /młoda cukinia ma zazwyczaj cienką i miękką skórkę więc jej nie obieramy/. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone warzywa. Podsmażamy przez ok. 5 min. często mieszając. Następnie wlewamy bulion i gotujemy do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Dodajemy serek topiony i jeszcze przez chwilę podgrzewamy mieszając. Gdy ser się roztopi całość miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy podawać z dodatkiem natki pietruszki lub koperkiem.