Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A teraz mój nowy przepis na pyszną zupę z kiszonej cukinii którą robiłam w tym roku pierwszy raz w życiu gdzie do jej zrobienia namówiła mnie moja mam i nie żałuję gdyż zupa wyszła po prostu mega smaczna
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36601
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3290
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 489
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2770
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36601
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3290
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 489
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2770
Składniki
Przygotować cukinię wyjąć ją ze słoika i oddzielić miąższ od skórki, następnie do garnka wlać 2 litry wody dodać porcje, włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną całość zagotować następnie gotować na wolnym ogniu zdejmując szumowiny. Gdy porcje są już prawie miękkie dodać ziemniaki i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości dodając pod koniec resztę składników
Pod koniec gotowania gdy wszystko miękkie dodać śmietanę zagotować delikatnie i zdjąć z ognia. Zupa z kiszonej cukinii bardzo przypomina ogórkową. Cały dokładny opis znajduje się na blogu