Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A teraz mój nowy przepis na pyszną zupę z kiszonej cukinii którą robiłam w tym roku pierwszy raz w życiu gdzie do jej zrobienia namówiła mnie moja mam i nie żałuję gdyż zupa wyszła po prostu mega smaczna
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Przygotować cukinię wyjąć ją ze słoika i oddzielić miąższ od skórki, następnie do garnka wlać 2 litry wody dodać porcje, włoszczyznę oraz przyprawę uniwersalną całość zagotować następnie gotować na wolnym ogniu zdejmując szumowiny. Gdy porcje są już prawie miękkie dodać ziemniaki i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości dodając pod koniec resztę składników
Pod koniec gotowania gdy wszystko miękkie dodać śmietanę zagotować delikatnie i zdjąć z ognia. Zupa z kiszonej cukinii bardzo przypomina ogórkową. Cały dokładny opis znajduje się na blogu