Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno to przysmak londyńczyków:) Przepis znalazłam w necie i wypróbowałam. Pycha!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 786
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 786
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Składniki
Pora, cebulę i cykorię gotujemy do miękkości w bulionie warzywnym, cześć cykorii wyjmujemy zanim rozmiękną, resztę miksujemy dodając przy okazji śmietanę i pieprz. Zupę doprawiamy i gotowe:)
Dodajemy stary cheddar, podgrzewamy lekko i podajemy wrzucając do każdego talerza po ćwiartce cytryny.
Ja nie miałam cheddara, więc pominęłam ten krok i zupę podałam z makaronem.