Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą znalazlam przed laty w gazecie pod nazwą zupa sylwestrowa. Pyszna, kremowa( po zmiksowaniu), lekko ostra od czarnej rzepy. Bardzo smaczna.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 144
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 150
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 202
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 144
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 150
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Ziemniaki i czarną rzepę obrać i pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać łyżkę masła, podsmażyć cebulę i czosnek, wrzucić ziemniaki i rzepę, posmażyć ciągle mieszając. Zalać rosołkiem i ugotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać sól, pieprz, ulubione przyprawy.
Dodać śmietanę i całość zmiksować. Chleb tostowy pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić chleb i podsmażyć. Zupę wlać do głebokich talerzy i udekorować grzankami. Smacznego :-) * w wersji codziennej zupy nie miksujemy, tylko podajemy warzywa w całości i dodajemy ser pokrojony w kostkę i pietruszkę.