Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą znalazlam przed laty w gazecie pod nazwą zupa sylwestrowa. Pyszna, kremowa( po zmiksowaniu), lekko ostra od czarnej rzepy. Bardzo smaczna.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1019
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4792
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3304
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1019
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4792
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3304
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Ziemniaki i czarną rzepę obrać i pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać łyżkę masła, podsmażyć cebulę i czosnek, wrzucić ziemniaki i rzepę, posmażyć ciągle mieszając. Zalać rosołkiem i ugotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać sól, pieprz, ulubione przyprawy.
Dodać śmietanę i całość zmiksować. Chleb tostowy pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić chleb i podsmażyć. Zupę wlać do głebokich talerzy i udekorować grzankami. Smacznego :-) * w wersji codziennej zupy nie miksujemy, tylko podajemy warzywa w całości i dodajemy ser pokrojony w kostkę i pietruszkę.