Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z czerwonej fasoli w tej wersji przypomina nieco znane i popularne na zachodzie chili. Jest bardzo gęsta i pożywna – spokojnie może stanowić samodzielne danie obiadowe. Mdłość fasoli została przełamana ostrością chili i charakterystycznym smakiem kminku. Ta zupa będzie smakować jeszcze lepiej w dniu następnym i jeszcze następnym! Jeśli nie masz pomysłu na smaczny i wyrazisty obiad, przygotuj tę wersję zupy fasolowej na dłużej. Przechowuj ją w lodówce i podgrzewaj, kiedy tylko zgłodniejesz.
Rozgrzewająca zupa, dość gęsta na mroźne dni -mam nadzieję, że to już ostatni...
Odsłon: 6181
Zupa z młodego jaśka obowiązkowo gości w sezonie na moim stole. Zazwyczaj nie...
Odsłon: 1712
Sycąca rozgrzewająca zupa z szynką wieprzową i czerwoną fasolą.
Odsłon: 558
Składniki
Na dużej patelni lub w garnku podsmaż mięso mielone, czosnek posiekany w drobną kostkę i pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż do bardzo mocnego zrumienienia wołowiny. Odlej wytworzony płyn. Wlej na patelnię pomidory w puszce i bulion. Dodaj przyprawy: chili, kminek, oregano i Cayenne.
Przykryj patelnię pokrywką i duś przez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Fasolę odsącz z puszek i przepłucz pod bieżącą wodą. Dodaj do całości. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez 15 minut.
Zupę z czerwonej fasoli podawaj w głębokich miseczkach z dodatkiem pieczywa.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa Minestrone
Zupy
Kapuśniak do ziemniaków
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupa Minestrone
Zupa Minestrone czyli włoska zupa z dużą ilością warzyw z makaronem.
Odsłon: 79
Kapuśniak do ziemniaków
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak moc...
Odsłon: 127