Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z czerwonej fasoli w tej wersji przypomina nieco znane i popularne na zachodzie chili. Jest bardzo gęsta i pożywna – spokojnie może stanowić samodzielne danie obiadowe. Mdłość fasoli została przełamana ostrością chili i charakterystycznym smakiem kminku. Ta zupa będzie smakować jeszcze lepiej w dniu następnym i jeszcze następnym! Jeśli nie masz pomysłu na smaczny i wyrazisty obiad, przygotuj tę wersję zupy fasolowej na dłużej. Przechowuj ją w lodówce i podgrzewaj, kiedy tylko zgłodniejesz.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 66
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 24
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 298
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1403
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 66
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 24
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 298
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1403
Składniki
Na dużej patelni lub w garnku podsmaż mięso mielone, czosnek posiekany w drobną kostkę i pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż do bardzo mocnego zrumienienia wołowiny. Odlej wytworzony płyn. Wlej na patelnię pomidory w puszce i bulion. Dodaj przyprawy: chili, kminek, oregano i Cayenne.
Przykryj patelnię pokrywką i duś przez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Fasolę odsącz z puszek i przepłucz pod bieżącą wodą. Dodaj do całości. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez 15 minut.
Zupę z czerwonej fasoli podawaj w głębokich miseczkach z dodatkiem pieczywa.