Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest gęsta i smaczna. Często ją gotuję, gdyż domownicy za nią przepadają.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416515
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416515
Składniki
Soczewicę namoczyć najlepiej na noc. Z 1 1/2 szklanki suchej soczewicy po namoczeniu powinno być około 4 szklanek. Przełożyć ją do dość dużego garnka i zacząć gotować w 2,5 - 3 l wody. Woda w garnku powinna sięgać do połowy. Gdy zacznie się gotować trzeba dość często zbierać pianę.
Do rondla z pokrywą wlać olej. Dodać posiekaną cebulę i startą na dużych oczkach marchewkę. Całość zeszklić, a następnie dodać do zupy. Chwilę pogotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Dodać przyprawy. Gotować około 15 min i wtedy dodać majeranek. Jeszcze gotować 10-15 min. Ja nie zabielam tej zupy - jest wystarczająco gęsta.