Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres jesienno - zimowy to najlepsza pora na zupy. Dlatego codziennie eksperymentuje i wymyślam coś nowego, rozgrzewającego. Tym razem wymyśliłam sobie zupę z dodatkiem czerwonej soczewicy, którą tak bardzo lubię.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2666
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 300
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9584
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1016
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2666
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 300
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9584
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1016
Składniki
Do garnka wlać 2l wody, dodać marchewkę, selera, pietruszkę, natkę, cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz udka z kurczaka. Gotować bulion przez ok 3 godziny. Po tym czasie całość przelać przez sito.
Soczewicę namoczyć w 3 szklankach zimnej wody przez ok 2 godziny. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Smażymy w garnku. Zalać bulionem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz odsączoną soczewicę. Całość gotować przez ok 20 minut, aż zmieniki i soczewica zmiękną. Zupę przyprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, kurkumą, curry, papryką, imbirem oraz pozostałymi przyprawami. Zupę odstawić z ognia, dodać zahartowaną śmietankę i posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojoną w kostkę jedną marchewkę z bulionu.