Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres jesienno - zimowy to najlepsza pora na zupy. Dlatego codziennie eksperymentuje i wymyślam coś nowego, rozgrzewającego. Tym razem wymyśliłam sobie zupę z dodatkiem czerwonej soczewicy, którą tak bardzo lubię.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22402
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14313
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4438
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43466
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 514
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22402
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14313
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4438
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43466
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 514
Składniki
Do garnka wlać 2l wody, dodać marchewkę, selera, pietruszkę, natkę, cebulę, liść laurowy, ziele angielskie oraz udka z kurczaka. Gotować bulion przez ok 3 godziny. Po tym czasie całość przelać przez sito.
Soczewicę namoczyć w 3 szklankach zimnej wody przez ok 2 godziny. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Smażymy w garnku. Zalać bulionem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz odsączoną soczewicę. Całość gotować przez ok 20 minut, aż zmieniki i soczewica zmiękną. Zupę przyprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, kurkumą, curry, papryką, imbirem oraz pozostałymi przyprawami. Zupę odstawić z ognia, dodać zahartowaną śmietankę i posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojoną w kostkę jedną marchewkę z bulionu.