Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z czerwonej soczewicy rozgrzewająca i aromatyczna. W chłodne dni doskonale ogrzewa ciało i duszę.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17908
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 110
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2273
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 281
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17908
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 110
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2273
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 281
Składniki
Do rondla wrzucić soczewicę, przykryć wodą i gotować przez 5 minut. Odcedzić soczewicę i powtórzyć proces jeszcze raz. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie pod koniec dodając marchewkę. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory, liść laurowy, kostkę warzywną (opcjonalnie) i odsączoną soczewicę. Dolać wody, zmniejszyć temperaturę do umiarkowanej i pozwolić soczewicy gotować się przez 35 minut. Od czasu do czasu wymieszać delikatnie i jeśli to konieczne dolać wody. Dodać ziemniaki i gotować kolejne 10 minut. Dodać sól, pieprz, ocet, oregano i oliwę z oliwek. Podawać z fetą i świeżym pieczywem.