Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Helloł! Jesteście?!? Kochacie grochówkę, taką na styl „wojskowy”? A tak na szybko chcecie przepis, który dorównuje tej grochówie? Wbijajcie i korzystajcie. Smacznie i domowo, przede wszystkim szybko. Walory smakowe, niezapomniane.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11879
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11879
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Składniki
Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce do jarzyn. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Podobnie ziemniaki, choć w nieco większą. Czosnek siekamy. Warzywa podsmażamy na maśle, dorzucamy soczewicę. Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy majeranek. Gotujemy do miękkości soczewicy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.