Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

Autor:

Przepisów i artykułów: 2296 Ocena: 50613

Dodano:

Odsłon: 1729

Helloł! Jesteście?!? Kochacie grochówkę, taką na styl „wojskowy”? A tak na szybko chcecie przepis, który dorównuje tej grochówie? Wbijajcie i korzystajcie. Smacznie i domowo, przede wszystkim szybko. Walory smakowe, niezapomniane.

Składniki

  • 3 pętka kiełbasy ze świniobicia
  • 250 g boczku wędzonego sudtuiroler speck
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 500 g ziemniaków
  • 250 g czerwonej soczewicy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 litra wrzątku
  • 1 łyżka majeranku
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

Przygotowanie

  1. Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce do jarzyn.

    Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Podobnie ziemniaki, choć w nieco większą.

    Czosnek siekamy.

    Warzywa podsmażamy na maśle, dorzucamy soczewicę.

    Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy majeranek. Gotujemy do miękkości soczewicy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Puma654 20 lipca Ta zupa musi być całkiem niezła,chociaż kiełbachy bym do niej nie dodała.Nie wiedziałam co to sudtuiroler speck ,ale teraz wiem.I ta sucha,wędzona szynka zupełnie tu wystarczy.I więcej warzyw.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 17 lipca Jak nie przepadam za soczewicą to w tym wydaniu okazała się super smaczna. Polecam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń