Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku na naszych stołach zupy sprawdzają się znakomicie. Najlepiej przygotować je z jesiennych warzyw. Tym razem postawiłam na paprykę, marchewkę i soczewicę. Zupa jest rozgrzewająca i świetnie sprawdzi się w zimowe dni, gdy wieje wiatr i pada śnieg.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11341
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 313
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 344
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 80
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 448
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11341
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 313
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 344
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 80
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 448
Składniki
Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, soczewicę osączamy z zalewy. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchew i soczewicę, smażymy 10 minut. Wlewamy bulion, koncentrat, dodajemy przyprawy. Zupę gotujemy 15 minut. W tym czasie paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w plasterki. Paprykę z czosnkiem podsmażamy na oliwie, następnie zalewamy wodą, gotujemy 10 minut, blendujemy. Zblendowane warzywa łączyny z zupą. Całość gotujemy 5 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżą bagietką. Smacznego.