Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku na naszych stołach zupy sprawdzają się znakomicie. Najlepiej przygotować je z jesiennych warzyw. Tym razem postawiłam na paprykę, marchewkę i soczewicę. Zupa jest rozgrzewająca i świetnie sprawdzi się w zimowe dni, gdy wieje wiatr i pada śnieg.
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 131
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 262
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 131
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 262
Składniki
Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, soczewicę osączamy z zalewy. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchew i soczewicę, smażymy 10 minut. Wlewamy bulion, koncentrat, dodajemy przyprawy. Zupę gotujemy 15 minut. W tym czasie paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w plasterki. Paprykę z czosnkiem podsmażamy na oliwie, następnie zalewamy wodą, gotujemy 10 minut, blendujemy. Zblendowane warzywa łączyny z zupą. Całość gotujemy 5 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżą bagietką. Smacznego.