Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku na naszych stołach zupy sprawdzają się znakomicie. Najlepiej przygotować je z jesiennych warzyw. Tym razem postawiłam na paprykę, marchewkę i soczewicę. Zupa jest rozgrzewająca i świetnie sprawdzi się w zimowe dni, gdy wieje wiatr i pada śnieg.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, soczewicę osączamy z zalewy. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchew i soczewicę, smażymy 10 minut. Wlewamy bulion, koncentrat, dodajemy przyprawy. Zupę gotujemy 15 minut. W tym czasie paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w plasterki. Paprykę z czosnkiem podsmażamy na oliwie, następnie zalewamy wodą, gotujemy 10 minut, blendujemy. Zblendowane warzywa łączyny z zupą. Całość gotujemy 5 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżą bagietką. Smacznego.