Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1300
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 753
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 100
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1300
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 753
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę drobno posiekałem, zeszkliłem w rondlu z 4 dag masła. Dodałem do cebuli pokrojoną dynię. Pokrojone pomidory i ziemniaki podlałem wodą, dusiłem aż były miękkie, przetarłem przez sito, rozprowadziłem wodą, zagotowałem, dodając trochę soli, dodałem 2 dag masła, wymieszałem, dodałem groszek i posiekany szczypiorek. Na suchej patelni uprażyłem orzeszki piniowe. Ugotowałem ryż jaśminowy. Tak przygotowaną zupę po ostudzeniu zmiksowałem (dodając część uprażonych orzeszków). Połączyłem ją z ryżem, doprawiłem pieprzem i solą, cukrem, cynamonem, posypałem posiekanym szczypiorkiem i uprażonymi orzeszkami.