Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesień, to dynia, a jeśli dynia, to koniecznie najprostsza, ale również najsmaczniejsza zupa z dyni. To rewelacyjny pomysł na chłodne dni, gdy potrzebujemy sycącego i rozgrzewającego obiadu. Zapisz przepis, bo będziesz do niego wracać.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1013
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34239
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1013
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34239
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Przygotuj dynię. Najpierw obierz ją ze skóry i pokrój na mniejsze części. Następnie posiekaj w kostkę. Ziemniaki także obierz i pokrój drobno.
Marchewki obierz i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Cebulę także obierz i posiekaj drobno. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy. Podsmaż najpierw dynię i przełóż ją do dużego garnka. Na tej samej patelni przesmaż chwilę marchewkę i cebulę. W tym czasie przeciśnij przez praskę obrane ząbki czosnku i obrany imbir (można to zrobić łyżeczką). Dodaj do marchewki i cebuli, smaż chwilę. Całą zawartość patelni przełóż do garnka. Wlej bulion, posól i popieprz. Gotuj pod przykryciem około 30-40 minut.
Teraz przyszedł czas na zmiksowanie zupy. Zrób to za pomocą blendera. Powinna być gęsta. Dolej śmietankę lub mleczko kokosowe. Dopraw gałką muszkatołową i kurkumą. Jeśli zupa będzie zbyt mdła, dodaj odrobinę soku z cytryny. Przelej zupę do misek. Udekoruj pestkami z dyni.