Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powoli rozpoczyna się sezon na dynie. Dzisiaj prezentuję zupę z dyni bez dodatków mięsa. Warzywa są bardzo pożywne ale również i bardzo smaczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1101
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1084
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13040
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1101
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1084
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13040
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy na małe kawałki
Chili obcinamy końcówki, wyjmujemy białe pestki by pozbawić mocy i kroimy na małe kawałki
Paprykę myjemy i kroimy na małe kawałki, pestki wyrzucamy.
Pomidor myjemy i kroimy na ćwiartki.
Kromki chleba opiekamy w opiekaczu i kroimy na pożądane kawałki jako super dodatek do naszej zupy.
Dynie kroimy na kawałki, obieramy z twardej skóry i drylujemy pestki ze środka. Całość pociętą na kawałki wrzucamy do garnka i dodajemy pozostałe warzywa. Jak zauważyliście dodawane warzywa mają kolor czerwony więc nasza zupa będzie miała piękny kolor.
Ważną sprawą w tym przepisie jest to, by odpowiednio dobrać ilość wody lub bulionu do całości. Jak mamy wrzucone do garnka wszystkie warzywa to zalewamy warzywa wodą do wysokości warzyw. Gotujemy całość około 20-30 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Gdy już warzywa twarde jak marchewka jest miękka wyłączamy całość i uważając na gorący wywar miksujemy. Podajemy tak jak widać z odrobiną gęstego jogurtu oraz kawałka pietruszki.