Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z dyni hokkaido to rozgrzewająca propozycja na jesienny obiad. Jest kremowa i bardzo aromatyczna dzięki użyciu także skórek dyni. Nie można także odmówić jej wartości odżywczych: jest bogata w witaminy, błonnik i magnez.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 153
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4215
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 177
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 153
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4215
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 177
Składniki
Wszystkie warzywa umyj. Dynię pokrój w kostkę razem ze skórą. Marchewki i czosnek posiekaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Korzeń imbiru obierz i bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Do garnka włóż marchew, cebulę, czosnek i imbir. Zalej wszystko wodą i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut. Dodaj chili, gałkę muszkatołową i kardamon. Gotuj wszystko razem przez minutę.
Do garnka dołóż dynię, bulion warzywny i ocet. Przykryj zupę pokrywką i gotuj przez 5 minut. Następnie wlej mleczko kokosowe i całość zagotuj. Trzymaj zupę na ogniu przez 20 minut pod przykryciem. Gdy dynia będzie miękka, zdejmij garnek z ognia i zmiksuj wszystkie składniki blenderem ręcznym, aż zupa będzie całkowicie gładka. Dopraw danie solą i pieprzem. Zupę z dyni hokkaido podawaj na ciepło, udekorowaną listkami bazylii, nasionami dyni i sezamem.