Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa, jesienna, z nutką imbiru.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2102
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 365
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 791
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17254
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2102
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 365
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 791
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17254
Składniki
Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy je na klarowanym maśle (około 5 min), po czym zalewamy gorącą wodą, dodajemy sól, liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy około 20 min, kilka minut przed końcem wrzucamy makaron i gotujemy dalej, od czasu do czasu mieszając. Dynię obieramy, usuwamy miąższ i razem z serem kozim ścieramy na drobne wiórki (najmniejsze oczka na tarce). Dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości makaronu. Całość doprawiamy solą, pieprzem i suszonym imbirem. Podajemy z posiekanym koperkiem.