Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa, jesienna, z nutką imbiru.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 65
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5449
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2542
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 65
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5449
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2542
Składniki
Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy je na klarowanym maśle (około 5 min), po czym zalewamy gorącą wodą, dodajemy sól, liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy około 20 min, kilka minut przed końcem wrzucamy makaron i gotujemy dalej, od czasu do czasu mieszając. Dynię obieramy, usuwamy miąższ i razem z serem kozim ścieramy na drobne wiórki (najmniejsze oczka na tarce). Dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości makaronu. Całość doprawiamy solą, pieprzem i suszonym imbirem. Podajemy z posiekanym koperkiem.