Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wytęsknieniem wyczekuję rozpoczęcie sezonu na fasolkę szparagową. Zupę można przygotować ze świeżej fasolki ,jaki również takiej z zalewy.
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 820
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 491
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 572
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2351
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 820
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 491
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 572
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2351
Składniki
Marchew ,pietruszkę ,seler obieramy ,myjemy ,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora myjemy ,osuszamy ,kroimy w krążki. Ziemniaki obieramy ,myjemy ,kroimy w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle ,zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,wędzone żeberka ,zagotowujemy. Fasolkę myjemy ,obcinamy oba końce każdej fasolki ,osączamy (jeśli jest duża ,przecinamy) i wrzucamy do zupy. Gotujemy do miękkości fasolki ,około 20 minut. Pod koniec dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Zupę doprawiamy solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.