Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wytęsknieniem wyczekuję rozpoczęcie sezonu na fasolkę szparagową. Zupę można przygotować ze świeżej fasolki ,jaki również takiej z zalewy.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1348
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14908
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 915
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1348
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14908
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 915
Składniki
Marchew ,pietruszkę ,seler obieramy ,myjemy ,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora myjemy ,osuszamy ,kroimy w krążki. Ziemniaki obieramy ,myjemy ,kroimy w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na rozgrzanym maśle ,zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,wędzone żeberka ,zagotowujemy. Fasolkę myjemy ,obcinamy oba końce każdej fasolki ,osączamy (jeśli jest duża ,przecinamy) i wrzucamy do zupy. Gotujemy do miękkości fasolki ,około 20 minut. Pod koniec dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Zupę doprawiamy solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.